Triskele & Ansuz

Tässä vihdoin pari kaulakorua, jotka ovat lojuneet keskeneräisinä pöydällä muutaman kuukauden. Luulin välillä jo lopettaneeni kokonaan, mutta sainpa nyt ainakin nämä kaksi valmiiksi.

The two necklaces that have been lying on my desk for months. Thought I had finnished altogether, but finally got these made.

Kolmoisspiraali
Triskele

Korussa on 6 millistä nahkanauhaa ja Inkun tekemä keramiikkarengas. Riipuksessa hammas, nahkaa, kivi, makeanvedenhelmi, afrikanturkoosia, kuukivi, simpukkaa, kuparia, hamppu- ja jotain muuta lankaa. Pienessä kuparipyörylässä on etsattu kolmoisspiraali.

Leather cord (6 mm), ceramic link by Inkku,  tooth, leather, stone, freshwater pearl, African turquoise, moonstone, shell, copper, hemp and triskele symbol etched on the charm.

Ansuz

Ansuz-riimu, kirjaimena a, sanana “henki, hengitys” tai “suu“, kommunikaation, puheen, luovuuden,     itseilmaisun riimu. Ansuz on myös Odinin riimu (Odin oli germaanisen muinaisuskonnon pääjumala: sodan ja kuoleman, mutta myös viisauden, runouden,  aistien ja taikuuden jumala.)

Korussa on nahkaa, sarvea, Balttian meripihkaa, lasia, mokaiittia, kuparia ja Inkun keramiikkariipus.

The rune Ansuz, letter a, as a word meaning "breath" or "mouth". The rune of Odin (Odin was a major god in the Germanic mythology, god of war and death, but also wisdom, poetry, senses and magic.)

The necklace is made of leather, horn, Baltic amber, glass, mokaite, copper and a ceramic charm by Inkku.


Old English rune poem
The mouth is the source of the word,
Bringing wisdom and counsel to the wise, 
hope, inspiration, and a blessing to all.


Tunnisteet: , , , , , , , , ,