Korviksia - Earrings

Olen viime viikkoina saanut aikaiseksi vain parit korvikset. Enemmän aikaa onkin sitten kulunut helmien soppailuun.

It's only these earrings I've managed to make in a last few weeks, I've been more busy with shopping beads.

Nämä on tehty luusta, savesta, lasista, pyriitistä sekä messingistä ja kuparista. Koukut ovat allergiasoimatonta mustaa niobiumia.

These are made of bone, clay, glass, pyrite and brass, copper. The hooks are hypoallergenic black niobium.


Pinkahtavat korvikset ovat riimukorvikset, joissa on sana "alu". Kirjoitin sanasta aiemmin täällä. Yksi tulkinta sanalle on myös "omistautuminen, vihkiminen", ainakin kun sana on löydetty etruskien uhriesineistä, jotka on omistettu kirjoituksen julmalatterelle, Reitialle. Sana voi olla alunperin peräisin etruskeilta, ja se on myöhemmin, pohjoisessa voinut saada erilaisen maagisen merkityksen. Joka tapauksessa "alu" on ollut maaginen sana, jota on käytetty usein amuleteissa samaan tapaan kuin joitakin symboleja kuten esim. hakaristiä. Sanasta Wikipediassa (engl).

The pinkish ones are rune earrings with a word "alu". I wrote about the meaning of the word earlier here. One of the interpretations for the word is "dedication", atleast when found in the Etruscan votive context, worshipping Reitia, goddess of writing. The origin of the word can be Etruscan, and it might have had different magical meanings later, in north. Anyway "alu" was some kind of magical word used in amulets to make the amulet powerful, like swastikas and some other symbols. About "alu" on Wikipedia.


Korviksissa on kotilon/simpukan kuorta, vaaleanpunaista opaalia, turmaliinia ja rodoniittihelmi. Koukut ovat niobiumia. Toinen kuoren palan keräsin itse rannalta, ja maksoin sen selkänahallani (yhtä pinkkinä oli kuin helmetkin), mutta en pystynyt lopettamaan keräilyä. Palamisesta huolimatta on ikävä sitä lämpöä, onneksi kesä on tulossa.

There are spiral shell, pink opal, tourmaline and a rodonite bead. The hooks are niobium. 
I found the other shell on the beach myself, and payed for it with my back skin (it was as pink as the beads). Just couldn't stop collecting. I still miss the warmth, though. I am so glad summer is coming.

Kevät varmaan herätti sisäisen harakan, kun tuli tilattua (liian monia) tällaisia metallipäällysteisiä helmiä. Näissä korviksissa on sterlinghopeaa ja kvartsia. Nämäkin ovat vähän epäsymmetriset.

I guess it was the spring that woke up the magpie in me and I had to buy (too many) these kind of electroplated beads. Sterling silver and quartz in these. They are a bit asymmetrical, too.


Tunnisteet: , , , , , , , ,