Vähän primitiivisempää - More primitive

Tai sitten lisää primitiivistä...
Tämän postauksen yllätys on, että vain yhdessä korussa on riimu. Alkaa itseänikin jo riimut kyllästyttämään...ehkä. Spiraaleihin en kyllästy, enkä häränsilmiin.

The surprise of this post is that there is only one piece of jewelry with a rune. I am getting tired of runes...maybe. I will never get bored to spirals, or bull's eyes.

Otin mökille mukaan mukaan tällaisen selviytymispaketin:
This was a survival kit I took with me to the summer cottage:Paljon helmiä, mutta ainoa koru, jonka sain tuosta kasasta aikaiseksi oli tämä:
Lots of beads, but the only piece I managed to make was this one:

Korussa on täydellisen primitiivisen näköinen Birgitan tekemä keraaminen keskuslaatta, jossa on spiraali. Myös lukkohelmi tuli samasta osoitteesta. Riipusrykelmässä on luuhelmi, fossiilikivi, puu-, simpukankuori- ja lasihelmiä, kotilonkuori sekä vuorikristallihelmi. Letitetyssä lyhyessä hamppunauhassa on jaspista, puuta, marmoria ja simpukan/kotilonkuorta.

The perfectly primitive looking ceramic focal with a spiral was made by Birgitta. Also the clasp bead came from the same address. In the pendant cluster there are bone bead, fossil stone, wooden, shell and glass beads as well as a conch shell and a rock crystal bead. The short plaited hemp cord has jasper, wooden, marble and shell beads in it.
Toisessa kaulakorussa on riimu ansur, joka tarkoittaa sanaa, ennustusta ja on Odinin ja luovuuden riimu. Sopii hyvin vaikkapa Sofi Oksaselle, riimu siis.
Riipusosassa on kuparirengas, johon riimu on punsseloitu. Renkaan alla on luinen suuri helmi, jossa on häränsilmäkoristelua. Riipusrykelmässä on kaurikotilo, vuorikristalli, kuparihelmi sekä lasihelmiä hamppunauhassa. Kaulanauha on myös letitettyä hamppunauhaa.


Another necklace has a rune ansur on the copper ring. The rune ansur means word, prediction and is the rune of Odin and creativity. Below the copper ring there is a big bone bead with bull's eye pattern. The pendant cluster contains a cowry shell, rock crystal, copper bead and glass beads in hemp cord. Also the plaited necklace cord is hemp.

Viimeinen koru on muhkea, suurista helmistä koottu rannekoru, jossa on ihana keraaminen lehti Happy Falloutista. Lehden päällä on hopeapalleroita. Helmet ovat puuta, afrikkalaisia lasihelmiä, ja tiibetiläisiä metalli/kotilohelmiä, jotka on linkitetty tällä kertaa rautalangalla. Inspiraatio noihin rautalankarinkuloihin tuli Hopeaoksa -blogista, josta löytyy paljon kauniita ja todella tasokkaita koruja ja keramiikkajuttuja.

The last piece is a chunky, made of big beads, bracelet with a lovely ceramic leaf by Happy Fallout. On the leaf there are tiny silver drops. The beads of the bracelet are wood, African glassbeads and Tibetan metal/conch beads linked with iron wire. The idea for those iron link rings came from Hopeaoksa blog. There are a lot of beautiful and very classy jewelry and ceramic stuff there.