Iloa ja siunausta II - Joy and blessing II

Häränsilmäkorvakorut:
Bull's eye earrings:

Kuparilangasta väännetyt ja patinoidut renkaat, joissa riippuu tsekkiläisiä lasihelmiä, aventuriinia ja turmaliinia, apatiittia sekä kaurikotilot. Toisessa renkaassa on häränsilmällä koristettu laatta.


Rings are made of copper wire and patinated. The beads hanging from them are Czech glassbeads, aventurine, tourmaline, apatite and cowry shell beads. There is a plate decorated with bull's eye image in another ring.


Iloa ja siunausta:
Joy and blessing:

Kupariseen riipuslaattaan on etsattu riimutekstit "ilo" ja "siunaus". Tekstit ovat peräisin Unkarista löytyneistä naisten jousisoljista, jotka on ajoitettu 500-luvulle. Olen aiemmin käyttänyt samoja sanoja täällä.
Helmet ovat lähinnä turmaliinia, mutta mukana on myös makeanvedenhelmiä, fluoriittia, lasihelmiä, vuorikristallia sekä koruilukaverilta saatu ruusukvartsimöllykkä.

The focal plate has etched runic words "joy" and "blessing" on it. The original texts were found from Hungary, on two bow brooches that belonged to two different women. The brooches were dated to 6th century. I have used these words earlier here.
The beads are mainly tourmaline, but also freshwater pearls, fluorite, glassbeads, rock crystal and a piece of rose quartz.


Osallistu arvontaan täällä.
Giveaway here.