Rakkautta vain...

Lisää riimuisia amuletteja. Näissä on tosin samoja tekstejä kuin edellisissä.
Ensimmäisessä on teksti "For the wayfarer, love" (Sipwagandin, leubo). Teksti on löytynyt soljesta tai rintaneulasta naisen haudasta Saksasta. Se on ajoitettu 500-luvun loppuun.

Korussa on etsatun ja patinoidun riipuksen lisäksi mielestäni aivan ihania keramiikkahelmiä. Alhaalla oikealla olevan on tehnyt Michelle Johnston ja muut, lintu mukaanlukien, Raida Disbrow. Lisäksi korussa on itse tehty kuparilukko ja nahkanauhaa. Nahkanauhan kiinnityslangoissa on pienet hunajaopaalit. Helmihatut on punsseloitu eri kuvioin.

Lintu on ollut perinteisesti usein viestintuoja, myös jumalten ja ihmisten välillä. Eri linnuilla on ollut eri merkityksiä, korppi esimerkiksi liittyy kuolemaan. Tämä lintu ei selvästikään ole korppi, mutta ehkä se voisi olla kyyhkynen. Kyyhkynen on tietenkin rauhan symboli, mutta myös rakkauden, omistautumisen ja vanhemmuuden symboli. Kyyhkyt kuulemma tuottavat jonkinmoista maitoa, jota syöttävät poikasilleen, ja molemmat vanhemmat pitävät huolta poikasista. En tiedä tuottavatko molemmat vanhemmat tuota maitoa, mutta olisi mielenkiintoista kuulla mikäli joku tietää.

Toisessa rakkauskorussa on teksti "Rakkaus", "Leub". Tämäkin teksti löytyi Saksasta soljesta, joka oli naisen haudassa.
Korussa on vanhoja indonesialaisia lasihelmiä, pronssi-, muita metalli- ja puuhelmiä. Laatta on kuparia, etsattu ja patinoitu punaruskealla.


Kaikki riimutekstit eivät ole näin romanttisia. Jollei liian imeläksi menisi, niin loppukevennykseksi yksi teksti, jota en koruihin laita. Tämä on  Norjasta löytyneestä 1200-luvun riimutikusta: "Istu alas ja tulkitse riimut; nouse ylös ja pieraise."

Tunnisteet: , , , , , , ,