Kiedottavia

Viimekertaisen "pimeän" postauksen jälkeen yritin saada vähän väriä näihin koruihin. Yritän edelleenkin kuvata ulkona, kun värit tulevat pimeydestä huolimatta luonnollisempina kuin sisäkuvissa. En ole näitä edes yhtään vaalentanut tai kirkastanut kuvankäsittelyllä, mutta kohta varmaan täytyy. Taidanpa kokeilla, onnistuuko ulkona kuvaus ympäri vuoden. Kohtahan (optimistisesti ajatellen) alkaa taas valostua. Onnistuminen riippuu varmaan siitä, kuinka paljon lunta ja pakkasta tulee. Toisaalta lumi tuo valoa, mutta jos sitä tulee viimevuotiseen tahtiin niin kuvauspaikoista voi olla pulaa, eikä kauhealla pakkasella tee kyllä mieli mennä ulos asettelemaan koruja.

Koru on siis ranteeseen kolme kertaa kiedottava, mutta sitä voi yksinkertaisena pitää myös kaulassa. Kokeilin näitä myös nilkkaan, ja kaksinkerroin sopi ainakin omaan nilkkaani. Korussa on taas pronssinen veneläpyskä, jonka kuva ei ole mikään oikea kalliomaalauskuva vaan muistuttaa vain niitä. Helminä on afrikkalaisia vaihtohelmiä, vai miksi näitä kutsuisi (trade beads). Länsimaalaiset ovat käyneet näillä kauppaa Afrikassa, joten nämä on kai tehty Euroopassa, mutta nyt uudelleen hankittu Afrikasta. Ja toivottavasti kunnon hintaan. Isot helmet on tehty Ghanassa (Soul of Somanya). Muut helmet ovat siemenhelmiä ja metallihelmiä, lähinnä messinkiä, yksi on keramiikkaa.


Toinen kiedottava koru on punainen. Tämän laatan kuvan mallina on ollut Astuvansalmen kalliomaalauksen naishahmo, jolla on jousen näköinen esine kädessä. Tämä kuva on kovasti ihmetyttänyt tutkijoita ja muita, koska se kuvaa naista. Ehkä siinä on metsästäjä, ehkä jumalatar, joku on epäillyt sen olevan myös miesshamaani, joka on pukeutunut naiseksi jotain riittimenoja varten.

Helminä korussa on kookosta, korallia, siemenhelmiä ja messinkihelmiä, sekä sekalaisia lasihelmiä. Laatta on muuten värjätty samalla punaisella kuin edellisen postauksen hirvi, mutta tulos on aivan erilainen.

Tunnisteet: , , , , , , ,