Kantapään kautta opittua koruhartsista

No niin, mömmöistä lisää. Eli koruhartsista on oikeasti kyse. Tapanani on lukea ohjeita aina sitä mukaan, kun teen, vaikka kannattaisi lukea ne ensin kokonaan ja sitten vasta aloittaa. Tämä postaus on tarkoitettu ainakin itselleni muistilistaksi, siitä mitä ei kannata tehdä tököttien kanssa. Ehkäpä tästä on apua muillekin. Varmaan näitä mokia tulee vielä lisääkin, mutta tässä nyt muutama aluksi.

Ensimmäinen moka, josta olisi selvinnyt lukemalla ohjeen kunnolla loppuun asti: Käytin tavallista paperia ilman mitään suojausta ja tuloksena oli kirjava nautaeläin. Kannattaa käyttää valokuvapaperia, ja varmuuden vuoksi suojasin senkin vielä liimalla seuraavissa yrityksissä.

Toinen moka: Kannattaa kuivattaa suojaisassa paikassa, eikä missään pyykkäyspaikassa. Pinta on täynnä pölyhiukkasia (taisi olla pyykinpesupäiväkin siinä...). Kaappi on hyvä kuivauspaikka.

Kolmas moka: Kuva kelluu. Kannattaa kiinnittää se pohjaan liimalla.

Neljäs moka: hartsi valuu reunojen päälle. Tämän selvittäminen on vielä vähän kesken, mutta nähtävästi kannattaa laittaa sitä hartsia varovaisemmin tai tehdä syvempiä alustoja.

Sitten muutama vihdoinkin onnistunut riipus valmispohjissa. Hevonen ja härkä ovat luolamaalauksia Ranskan Lascaux -luolasta. Linkistä pääsee hauskalle virtuaalimatkalle luolaan. Oikeanpuoleinen hirvi on suomalainen kalliomaalaus. Nuo suomalaiset tikkumaiset kalliomaalaukset eivät kyllä välttämättä toimi kovin hyvin, ainakaan valokuvina, näissä riipuksissa.

Delfiinit Kreetan Knossoksen palatsista, seinämaalaus (noin 1500 eaa.). Hopeakehyksessä on naishahmo, seinämaalaus Primavera Stabiaesta, Italiasta (100-luvulta jaa.). Tässäkin meni valitettavasti tausta ihan pieleen, vaikka hartsin sainkin kunnolla paikalleen. Pienissä on samat etruskitanssijat kuin edellisessä postauksessa.
Onnistumisprosentti on toistaiseksi ollut melkoisen surkea, mutta ehkä tämä tästä vielä. Ihme on, ettei kuplien kanssa ollut ongelmia. Olen jostain blogista lukenut, että niitä saattaa jäädä mömmöön. Huomasin kyllä, että seos kannattaa käyttää saman tien sekoittamisesta, muuten kuplista voi olla vaikea päästä eroon.

Tunnisteet: , , ,