Etruskien tanssi

Olen pitempäänkin miettinyt, miten eri tavoin saisin kuvia koruihini, ja Korujen ja kommervenkkien Niina vinkkasikin jo kuukausia sitten kuvallisista riipuksista, jollaisia on ollut ainakin Inkun blogissa lintujen muodossa. Yhden kuvallisen riipuksen jo teinkin kiireessä Korukoplan haastekoruun, ja nyt olen viime aikoina harjoitellut mömmöjen kanssa (resin, mikä lie onkaan sitten suomeksi). Aika tahmaista hommaa. Näistä mömmöharjoituksista lisää myöhemmin.

Tämänpäiväisessä korussa ei ole mömmöä laisinkaan vaan lasia kuvien päällä. Olen jo tehnyt näistä samoista kuvista mömmöversionkin, ja siinä kuvat näkyvät kyllä paremmin. Alunperin tästä piti tulla kaulakoru, mutta eihän nuo läpyskät pysy oikein päin kaulassa, joten tuli rannekoru. Ranteessa nuo toimivat oikein hyvin.

Korussa on kuvien lisäksi Vintaj-osia ja  tsekkiläisiä lasihelmiä.

Kuvissa on tanssijoita ja harpunsoittaja etruskien hautafreskosta Tarquiniasta, Italiasta. Fresko on ajoitettu noin 465 eaa. Etruskit vaikuttivat Italian länsiosassa 1000-luvulta eaa. ajanlaskuun asti, jolloin he lopulta sulautuivat roomalaisiin.

Kuva kokonaisuudessaan. Etruskit tykkäsivät tehdä tällaisia iloisia kuvia hautoihinsa.

Tunnisteet: ,