Oceanus ja triskelion

Kävikin niin, että aiemmin esittelemästäni Oceanus-riipuksesta tulikin kaulakoru.

Korussa on tsekkiläisiä lasihelmiä ja värjättyjä kupariosia: ketjua, rengas ja lukkokoukku, lisäksi Vintaj-ketjua. Merellistä tunnelmaa tuomassa on simpukkahelmi ja iso lasihelmi (sanotaankohan noita ikkunahelmiksi?), jossa näyttää mielestäni olevan meren horisontti.


Tässä rannekorussakin on tsekkiläisiä lasihelmiä ja värjättyjä kupariosia sekä Vintaj-ketjua. Riipuksena on savesta tehty triskelion-symboli. Sana on kreikkaa ja tarkoittaa kolmijalkaista. Symbolia on esiintynyt ainakin kreikkalaisilla ja kelteillä, joilla se oli nimenomaan spiraalin muodossa. Kolme uloketta voivat symboloida esimerkiksi mennyttä, nykyisyyttä ja tulevaa; henkeä, mieltä ja ruumista; Isää, Poikaa ja Pyhää henkeä jne. Eri aikoina on annettu eri merkityksiä kolmelle osalle.
Riipuksen on tehnyt Pamela Cresswell.Vähän lähikuvaa upeista tsekkiläisistä helmistä. Olen kolunnut nettiä ja yrittänyt löytää tällaisia jostain lähempää kuin Amerikasta, mutta ei ole löytynyt, ainakaan ihan tällaisia. Tuntuu vähän pöhköltä tilata eurooppalaisia helmiä Amerikasta asti, mutta nähtävästi niin joutuu tekemään.

Tunnisteet: , , , ,