Coll - pähkinäpensas

Tämä koru näyttää nopeasti tehdyltä, mutta valmistuminen vei oikeasti hyvin pitkän ajan. Ensin haudoin pelkkää ajatusta kuukausia ja sitten aina puuttui joku osa tai oikeanlainen helmi. Osia piti erikseen tehdä ja odotella lakan kuivumista ja semmoista. No nyt se on lopulta valmis: koru, jossa on riipuksessa kelttien puusymboli Coll eli pähkinäpensas, joka kuvastaa viisautta, luovuutta ja tietoa salaisuuksista.


Pitkässä korussa on erilaisia värjättyjä kupariosia, ja tsekkiläisiä lasihelmiä.

Symboliriipus on pronssia ja kuvio etsattu. Tekstiriipus on kuparia. Olen pitkään säilönyt kirjainpunsseleita käyttämättöminä, kun en ole keksinyt mitään järkeviä punsseloitavia sanoja. Ei ole tämäkään nyt hurjan omaperäinen, mutta tulipahan kokeiltua niitäkin. Ja tekstilaatat ovat kyllä mielestäni kivannäköisiä, luki niissä mitä tahansa.

Lasisen simpukkahelmen laitoin tuohon sen kummempia ajattelematta, näytti vain ihan kivalta. Huomasin vasta jälkeenpäin, että tähän pähkinäpensaaseen liittyy kelttien meren jumala, joten tuo olikin sitten vahingossa aika osuva valinta.

Lisäys: Tai oikeastaan tuohan on kyllä kotilo. Onkohan noita meressä? Järvissä ainakin on. Ja meidän entisessä akvaariossa oli ihan liikaa...

Tunnisteet: , , , ,