Skotlannin tunnelmaa

Käväistiin viikonloppulomalla Edinburghissa, Skotlannissa. Olen jo pitkään halunnut käydä siellä. Yritettiin jo viime keväänä päästä mutta eräs pahantahtoinen tulivuori esti silloin aikeet. Tällä kertaa onnistuttiin. Edinburgh oli todella miellyttävä kaupunki ja ihmiset ystävällisiä, puheestakin sai selvää vaikka skottia puhuivatkin. Käytiin kuitenkin myös päiväretkellä Loch Nessille katselemassa vähän maaseutua, joka oli kukkulaa, järveä ja lammasta vuoron perään. Kaunista ja karua kyllä. Oli karitsointiaika joten söpöjä pikku karitsoja riitti. Kartoitin kyllä helmikaupatkin valmiiksi, ja löysin lähistöltä neljä kappaletta, mutta en sitten ehtinyt käydä yhdessäkään. On ehkä pikkuisen ollut jonkinmoista koruiluväsymystä ilmassa, eli ehkä ihan hyvä pitää vähän taukoa. Kohtahan muuten julkaistaan Korukoplan haaste 6:n tuloksetkin.

Vaihdoin taustakuvaksi kuvan reissulta. Kuva on Loch Laggan -järveltä, mutta en saanut järveä näkyviin tuohon taustaan. Vaatii lisää harjoitusta...Pari muutakin kuvaa Skotlannista:


Niitä lampaita.


Ja karvaisia Skotlannin lehmiä.


Ja vielä ainoa koru, jonka olen saanut aikaiseksi muutamaan viikkoon. Tämä mielestäni sopii väreiltään ja olemukseltaan tähän Skotlannin tunnelmaan hienosti: hieman synkkiin pohjoisiin, mutta kauniisiin järviin ja kukkuloihin. Korussa on jaspista, intian akaatteja, värjätty kuparihelmi ja omatekoinen lukko, sekä kelttiläinen risti (tai aurinkopyörä) kuparista.

Tunnisteet: , , , , ,