Guinevere

Edellisestä murattikorusta ei sittenkään tullut Guineverea, vaan tästä. Googletin Guineveren ja päädyin tänne. Sitten olikin ihan pakko tehdä uusi murattikoru granaateilla ja ruusukvartsilla. Guineverella on nähtävästi monta roolia vanhoissa tarinoissa: kuningatar, kolmoisjumalatar (neito, äiti, velho, walesilaisissa taruissa), kevään ja aamunkoiton jumalatar. Nimi tarkoittaa valkoista varjoa tai aavetta, ja kaikissa tarinoissa hän on kaunis ja haluttava. Kelttiläisen tradition mukaan miehen täytyy kuninkaaksi tullakseen naida jumalatar. Mennessään naimisiin Guineveren, maan jumalattaren kanssa Pyöreän pöydän ritareitten Arthurista tulee Britannian kuningas. Walesilaisten tarujen mukaan Arthur nai kolme Guinevere-nimistä jumalatarta, mikä kuvastaa jumalattaren kolmea ominaisuutta. Tiedot mm. täältä. Suomeksi Guineveren tarinasta.

Tässä oma näkemykseni Guinevere-korusta. Koru on pitkä ja sen voi kiinnittää eteenkin kaksinkerroin. Haluan laittaa näihin pitkiin koruihin mahdollisuuden kaksinkerroin kiinnitykseen, kun en itse ainakaan oikein osaa pitää pitkiä koruja, koska ne aina takertuvat tai kolisevat kumartuessa johonkin.

Korussa on granaatti-, ruusukvartsi- ja valkoisia jadehelmiä. Jadehelmien ajattelin kuvastavan tuota valkoista ominaisuutta Guineveressa. Muratti tulee kelttien puusymboleista, joissa muratti yhdistyy Guinevereen. Metalliosat ovat hopeaa. Korun helmet ovat tavallaan satunnaisessa järjestyksessä, mutta puoliskot ovat symmetriset keskenään.

Tunnisteet: , , ,