Aurinkopyörä ja vähän väriä

Vähän aurinkoa ja väriä elämään, jos vaikka kevät tulisi nopeammin, vaikka uutisetkin ovat edelleenkin ankeita. Itseäni on kylmännyt erityisen paljon Japanin tilanne, koska kaverini asuu perheineen siellä. Hän tosin asuu Kobessa eli ei ihan pahimmalla alueella. Hän on vanha kirjekaverini, jonka kanssa olen kirjoitellut 16-vuotiaasta asti, nykyään tosin aika harvoin.Toivottavasti tilanne selviää pian ja parhain päin olosuhteisiin nähden.


Aurinko kyllä puuttuu ainakin tästä kuvasta kun on niin hämärä...
Korussa on vähän samantapaista nauhaa kuin aiemmassa vaskilinnussa. Lasihelmien tilalla tässä on erimuotoisia granaatteja ja lisäksi isompiakin pronssihelmiä sekä punaisia makeanvedenhelmiä ruskeiden mukana.
Riipuksena on kaksi etsattua pronssipyörylää.


Ylemmässä pyörylässä on aurinkopyöräkuvio, joka on todella vanha, ympäri maailman käytetty symboli auringolle. Aurinkopyörässä voi olla myös vain nelisakarainen kuvio eli tavallinen risti. Tässä on kahdeksansakarainen versio. Aurinkopyörä liittyy myös pyöriin, jotka olivat vankkureissa, joilla germaanien (skandinavinen) jumalatar Sunna tai Sol ajoi taivaankantta pitkin ja ohjasi auringon kulkua. Vankkureita laitettiin Euroopassa myös hautoihin, öö, olikohan pronssikaudella.

Sitten väriä. Nämä siniset chrysocollat ja raidalliset lamppuhelmet sekä hamppunaru tulivat eilen postissa tuon sydämen kanssa, joka oli kaupanpäällinen. Pari tuntia siitä ne olivat tässä yhdessä. Harvemmin kyllä käy näin tällaiselle helmien hilloajalle. Lisäksi korussa on kaksi isompaa savihelmeä, hopefoliohelmiä ja päädyissä puuhelmiä. Ja tämä koru on nyt sitten ihan symmetrinen kerrankin. Ihania muuten nuo chrysocollat, en ole ennen törmännyt niihin ja nytkin tuli niitä tilattua ihan puolivahingossa.

Tunnisteet: , , ,