Primitiivikoru ja rannekoru kivenmurikoista

Päivitys vihdoin teknisten vaikeuksien jälkeen: nelivuotias sääti kameran uuteen uskoon, ja jouduin selaamaan ohjekirjan läpi ennen kuin sain kameran toimimaan taas, ja seuraavaksi simahti tietokoneen näyttö. Löysin kameran ohjekirjaa selatessa kamerasta uuden asetuksen, jonka olin jo unohtanut, ja kokeilin sitä näihin korukuviin. Kyseessä on joku valmis ruoka-annoskuvaussäätö, ja ajattelin että ehkä se sopii koruihinkin. Kokeilin myös samalla kuvaamista luonnonvalossa ikkunan ääressä, koska meillä sattui olemaan vielä sähkökatkoskin samaan aikaan ja perjantaina oli tosi kirkas päivä. Pimeitähän niistä kuitenkin tuli sitten. Nämä on jälkikäteen kirkastettu. Värit taisivat sentään tulla aika oikein.

Tämä koru on täysin metalliton eli ihan kivikautinen. Paitsi että nuo pyöreät kivihelmet ovat ehkä vähän teollisen näköisiä kivikaudelle. Korussa on punaisia sardonyksejä, intian akaatteja, litteitä puuhelmiä ja luuhelmiä nahkanauhassa. Riipus on picassojaspista. Koru kiinnitetään solmimalla haluttuun pituuteen.

Ja sitten koru niistä aiemmin esitellyistä murikoista eli intian verikivistä. Sain sittenkin jotain aikaiseksi niistä, tosin nämä ovat kaikkein pienimpiä. Lisäksi korussa on monenmuotoista vuorikristallia: fasettihiottuja rondelleja (mm. murikoitten välissä) ja tuollaisia epämääräisen muotoisia nugetteja, sekä intian akaatteja. Mitähän teen kun nuo intian akaatit loppuvat. Olen käyttänyt niitä aika monessa korussa lähiaikoina. Jälkeenpäin tuli mieleen, että lukosta olisi voinut tehdä jollain tavalla kulmikkaan, kun nuo murikatkin ovat. Niin, ja sitten on vielä hopeinen kukka tuolla välissä, toivon mukaan pehmentämässä murikkavaikutelmaa.

Tunnisteet: , , , ,