Hempeä helmikoru ja kalliomaalausriipuksia

Siskolle ennen joulua syntymäpäivälahjaksi tehty pitkä kaulakoru, jossa on hopeasta kieputettu makeanveden helminauhaosa ja toinen nauhaosa on pelkkää hopeaketjua. Riipuksena helminauhassa on suuri hopeahelmi. Helmi on kiinnitetty koristepäisellä korupiikillä, joka mielestäni sopi tosi hyvin tuohon helmeen. Olikohan tuo helmi Balin hopeaa, en muista.

Vähän aiemmin tässä kokeilin tehdä kalliomaalausaiheisia riipuksia. Tässä kuvassa on hopeinen patinoitu riipus joka esittää kalliomaalauksissa kuvattua veneaihetta. Juottaminen sujui harvinaisen hyvin ja hermot pysyivät hopealangan kanssa kurissa, mutta  riipuksesta tuli mielestäni ihan liian siisti. Aion jossain vaiheessa tehdä vielä toisen karumman version.

Tässä toinen kokeiluriipus, jossa on pronssilevyyn etsattu ihmishahmo. Tämän on tarkoitus esittää Astuvansalmen kalliomaalauksen "Artemista" eli naishahmoa, jolla on jousi kädessä. En tiedä tunnistaako sitä siitä edes. Karuutta tästä kyllä löytyy enemmän kuin edellisestä, tosin ehkä vähän tahattomasti.

Tunnisteet: , , ,